Tino's Disco Show (TDS) is 4 jaar geleden begonnen met het draaien van videoclips.


Het leek ons een absolute toegevoegde waarde om de muziek met de bijbehorende videoclip of een track uit een live concert te draaien.


Bij opzet gestart met een videoscherm van 1,4 x 1,2 meter. Groter kon niet want dan moest de beamer te ver weg staan.


Op feesten waar we de video optie toepasten waren klanten al snel razend enthousiast. De videoclips waren een stuk nostalgie en boden extra entertainment voor de gasten.


De mensen die niet dansen hebben wat te zien en om over te praten.


De bewegende beelden van de zingende en dansende artiesten hebben een extra aantrekkings kracht naar de dansvloer toe, deze loopt veel sneller vol als voorheen.


De angst dat de gasten aleen maar gaan kijken naar de beelden is onterecht, dat hebben wij nog niet gezien.


Bij een optreden op een tentfeest viel het videoscherm tegen, het was te klein. Na enig zoeken en uitproberen zijn we gaan werken met schermen van 2,5 x 2 meter. Aangestuurd met een Short throw beamer, deze heeft veel minder afstand tot het scherm nodig dan een gewone beamer, en maakt het overal plaatsbaar.


De schermen zijn beschikbaar in standaard en doorzicht uitvoering. Bij de standaard schermen staat de beamer voor het scherm. Bij doorzicht staat de beamer achter het scherm.


Tot zover de technische oplossingen om het beeld te projecteren.


Er zijn op dit moment 5 mogelijkheden
Stand alone


Het videoscherm wordt met zijn eigen frame in de ruimte geplaatst met het doorzichtscherm. De beamer komt achter het scherm te staan bijvoorkeur in een hoek van de ruimte.


Het opzicht scherm met beamer aan de voorzijde is niet mogelijk.    


Dubbel standalone  


Bij hele grote optredens in fesstenten of met een groot podium plaatsen e 2 schermen van 2,5 x 2 meter. Deze komen links en rechts naast de DJ Booth te staan.


Het videoscherm met doorzicht doek wordt geplaatst en de beamers komen aan de achterzijde te staan.    Stand alone In truss


We plaatsen 2 in hoogte verstelbare standaards met daartussen een truss constructievan 3 of 4 meter. Aan deze constructie komt het videoscherm te hangen. Dit  systeem is overal plaatsbaar.  

In Truss    


In truss is alleen toepasbaar bij de complete drive in shows met uitgebreide lichtshow. we plaatsen 2 in hoogte verstelbare standaards met een truss constructie van 6 meter. Hieraan komt het videoscherm te hangen.Voorwaarde is dat de ruimte minimaal 3 meter hoog moet zijn.  

Dubbel in truss


In sommige grote ruimten is vaak geen of een erg laag podium beschikbaar. Hierdoor staan de gasten voor het scherm en is niet alles goed zichtbaar.


We plaatsen dan 2 in hoogte verstelbare standaards met de XXL trussbrug van 10 of 12 meter. Hierin hangen we 2 videoschermen en kunnen deze op de gewenste hoogte brengen.


.